Pen

Hier vind je reacties op Zin! en op VRIJ! (even scrollen). Ik nodig je uit om ook een reactie te geven en op te sturen (dat kan hiernaast). Ik ben heel benieuwd wat je van de boeken vindt en wat je er aan hebt.

“Als je André een beetje kent, weet je dat er iets creatiefs, inspirerends, uitdagends, maar ook toegankelijks en duurzaams ligt, dat schreeuwt om de wereld te verfraaien.

Francine ten Hoedt, coach en mediator

“Ik wilde je even laten weten dat ik zéééér heb genoten van Zin! Een prachtige authentieke collage met een aantal dingen die mij zeer raken. Het boek blijft bovenop liggen, want het is ook nog eens een plaatje qua uitvoering. Ik heb van de week alweer een aantal mensen getipt.”

“Een creatief en eigenzinnig boek”
Paul Wouters, senior managing consultant Berenschot

“Na mijn ochtendwandeling ben ik in ZIN! begonnen. Het is een geweldig boeiend boekje. Ik ben de tijd vergeten. Doordat jij jezelf zo bloot geeft, lijkt het wel of het minder moeite kost eerlijk tegen mezelf te zijn. Dingen aan jezelf toegeven, blijkt bij mij ook moeilijk te zijn. Jij brengt als het ware een deel van mijn gevoelens al onder woorden en ik kan er op reageren. Ik weet zeker dat na het doorwerken van ZIN! ik beter leiding zal kunnen geven aan mezelf en doen waar ik zin in heb. Bedankt voor de download.” mailt Janneke Vreugdenhil.

Lees op het weblog van Marianne van Munster waarom Zin! haar “voorlopig nog wel even bezig” houdt.

Zin! is precies wat ik mis op dit moment. Ik ga het denk ik snel kopen. Ziet er goed uit.”

“Je boek heeft me echt geraakt! Ik denk dat ik nog nooit in zo’n korte periode zoveel over mezelf heb geleerd. Vooral de oefeningen zijn een echte ‘eye-opener’. Het is een waardevolle aanvulling op een leven waar ik al veel zin in had, maar door het boek nog meer heb gekregen. Dank je wel!”

“Een korte vakantie leent zich altijd goed voor een poging om de stapel nog te lezen (management)boeken te verkleinen. Niet altijd een waar genoegen. Het viel deze keer erg mee. Ik noem 2 hoogtepunten. Managementboek van het jaar: En nu laat ik mijn baard staan van Leen Zevenbergen. In de beste traditie van de ‘zap-boeken’. Rake anekdotes, mooi en veel beeld, 2-3 echte eyeopeners en bovenal een prima (relatie)geschenk. Uit min of meer het zelfde hout gesneden is het boek Zin! van André Meiresonne. Ook prima van achter naar voren te lezen, maar ook meer een persoonlijk document. Kwestbaar soms bijna. Net geen Proza. Een heel belangrijke pre: het boek is in zijn geheel gratis te downloaden. Andre heeft de ‘nieuwe’ tijd goed begrepen.”
Menno Lanting (Director Business Development De Baak) op zijn weblog

“In het begin van het boek verzekert André dat je minstens één inzicht rijker door het leven gaat na het lezen ervan. Ik heb goed nieuws André: het zijn er minstens vijf geworden!”
Benieuwd welke dat zijn? Lees dan verder op het weblog van Nelleke Griffioen van de Passiepraktijk

“Een boek dat in je handen brandt zodra je er aan begint. Maar pas op en wees voorbereid! Want een eruptie van innerlijke energie ligt op de loer. Het leert je je eigen persoons- en capaciteitenprofiel weer haarscherp te omlijnen. Na het lezen zijn wegkwijnende idealen weer terug op de persoonlijke prioriteitenlijst.”

Zin! is een fris, creatief en grappig boek. Echt een boek om cadeau te krijgen van vrienden. Of voor op de leestafel van het grand café, bij de tandarts, kapper, dokter of het UWV. Het is een heerlijk boek om in te grasduinen. Om inspiratie en ideeën op te doen. Zin! is ook een boek dat met zichtbaar plezier gemaakt is.”
Recensie op managementboek.nl

“Een geweldig boek. Verplichte kost voor alle studenten Economie en Bedrijfskunde. Had ik ‘t maar gehad tijdens mijn (saaie) economie studie!”

“Als je nog niet gelukkig bent, word je het wel van het boek van André Meiresonne. Zin! Een pijnlijk optimistisch boek. Een naief boek in de beste betekenis. Ik moest voortdurend aan Toon Hermans denken. En voor de cynische lezer dit als kritiek leest, wil ik kwijt dat alleen echt lezen van dit boek je van die gedachte afhelpt. Het is schaamteloos autobiografisch. Kees van Kooten meets management. Prachtig vormgegeven en daardoor overtuigend. Je hebt het in een mum van tijd uit, maar niets weerhoudt je om het daarna nog een keer te lezen. Met wetenschap heeft het niets van doen. Met het leven des te meer.”
Harry Starren, algemeen directeur De Baak Management Centrum VNO-NCW
in Speakers Academy Magazine

“Steeds weer die hartsvragen, steeds weer ademt de inspiratie van de schrijver of samensteller in alles wat ik zie. Een heel persoonlijk verhaal, en juist daarom is het zo universeel. (…) Dit boek heeft, hoe luchtig ook gebracht, een boodschap. Als we allemaal ons hart zouden laten spreken, in wat we doen en proberen te bereiken, zou de wereld er dan niet vriendelijker uit zien? Hoe zouden we dán leidinggeven? Een boek, uit het hart, aan het hart.”
Uit: recensie in Nederlands Tijdschrift voor Coaching door Godfried IJsseling

“Je zou het een ‘managementboek zoals bedoeld’ kunnen noemen, dus met veel plaatjes, soundbytes en levenswijsheden uit diverse bronnen. Zin! leidinggeven aan jezelf en anderen pakt, ontwapent en laat zien hoe eenvoudig de boodschap die in andere dikke managementpillen staat eigenlijk is.”
Henk-Jan van der Klis op zijn weblog

“Het is goed dat mensen politici kritisch volgen en hun mening laten horen. In uw geval gebeurt dat bovendien vanuit een gevoel van betrokkenheid, dat waardeer ik.”
J.P. Balkenende, Minister-President

“Ik vind het een vernieuwend boek, een inspirerend boek, een authentiek boek vanuit het hart geschreven. Het heeft me geconfronteerd, laten huilen en lachen. Op een aantal vragen die ik niet begreep van het leven, heb ik middels dit boek antwoord gekregen. Een enorme herkenning (er zijn dus meer mensen die zo denken) en opluchting (ik ben niet alleen met mijn twijfels) waren het gevolg.”

“Inmiddels heb ik Zin! samen met een collega, tevens studentencoach, doorgesproken. We zijn beide erg enthousiast en zien enkele onderdelen van het boek als bruikbaar voor het HBO onderwijs. Complimenten voor de opzet. Het blijkt een praktisch werkboek dat leuk geschreven is in de taal van de doelgroep.”

“Op een ‘lichte’ manier met ‘zware’ thema’s bezig zijn op je eigen tempo…”

“Universeel, maar niet algemeen.”
Jorrit de Jong, Director Centre for Government Studies - University of Leiden - Campus The Hague

“Tijdens het lezen kwam steeds de vraag bovendrijven: ben ik bezig met wat ik werkelijk leuk vind? Door je boek ben ik gestopt met mijn opleiding en me heb ingeschreven voor een andere. Ik ben naar de eerste cursusdag geweest en heb genoten. Ik ga heerlijk doen waar ik zin in heb!”

“Je kunt het niet lezen zonder het op jezelf te betrekken, prachtig.”

“Dank voor het maken van jouw boek. Ik heb het met veel enthousiasme gelezen en vind het zeer inspirerend. Eind 40, sta ik op het punt om als zelfstandige, personal coach en trainer, te gaan werken en ik heb er, mede door het lezen van jouw boek, heel veel zin in.”

“Aánrader! Via een relatie kwam ik in aanraking met dit boek en heb het toen in één keer helemaal uitgelezen! Het is een heel erg fijn opgezet boek met veel illustraties en pakkende teksten! De voorbeelden die gebruikt worden zijn heel goed gekozen en zo verwoord dat ze ook blijven hangen! Er zit een hele goede structuur in het boek, waardoor je stukje bij beetje meer over jezelf en over de mensen om je heen te weten komt! Maar buiten die structuur om zijn de onderdelen zo opgezet dat ze als los onderdeel ook heel goed gebruikt kunnen worden! Kortom een boek vol met pakkende en herkenbare verhalen, met mooie doelgerichte en duidelijk illustraties en vol met toegankelijke en begrijpelijke teksten! Niet alleen managers wil ik het boek aanraden; het is een boek waar iedereen wat aan heeft!”
recensie op Bol.com

“Wat een heerlijk boek! Het is een verademing om tussen alle clichematige managementliteratuur en bestuurskunde iets authentieks te lezen en bekijken. Mijn grote complimenten voor de creativiteit en nuchterheid waarmee je een inspirerende boodschap opnieuw weet te brengen. Dank je wel!”
Jorrit de Jong, Director Centre for Government Studies - University of Leiden - Campus The Hague

“Een paar dagen geleden heb ik van Martijn Aslander uw boek gekregen. Binnen een paar dagen heb ik het boek uitgelezen. Ik wilde u een compliment maken omdat dit boek op mij veel indruk heeft gemaakt. Veel dingen die ik al wist kwamen bij mij naar boven. Je kunt dit boek vaak lezen en elke keer ga je nieuwe dingen ondekken. Ik ben erg visueel ingesteld en alle kleuren en plaatjes helpen om dit boek te lezen. Nogmaals bedankt voor dit stukje kunst.”
Evgeniy Levchenko, voetballer FC Groningen

Jan Willem Wolff deed Zin! als download cadeau in zijn nieuwjaarsbrief en kreeg vele reacties:
“Dank voor je nieuwjaarsbrief. Ik heb hem nog niet eens gelezen, want ik ben blijven hangen bij jouw cadeautje. Niet zomaar iets. Wat een geweldig boek. Ook deze heb ik uiteraard nog niet uit, maar ik wil je nu vast hartelijk danken hiervoor. Ik denk dat ik het ga aanschaffen, al is het maar om de auteur te waarderen in wat hij gemaakt heeft. Werkelijk, geweldig.”

“Ik heb via een nieuwjaarsbrief jouw boek (als download) cadeau gekregen en ben daarin vandaag begonnen. Ik ben er nog lang niet doorheen, maar wil toch deze gelegenheid nemen te zeggen, dat ik het een geweldig inspirerend werk vind. Ik herken veel in jouw levensloop tot nu toe. Ik heb het boek inmiddels via Bol.com al besteld, want dit soort dingen hoef ik niet gratis te hebben; die hebben waarde en dat wil ik op deze wijze kenbaar maken. Ook de site van jouw vrouw ziet er veelbelovend uit.”

“Ik volg de opleiding Human Technology, zit nu in het 4e jaar en ben bezig met mijn afstudeerstage. In die stage staat communicatie met werknemers (onder andere het maken van instructie’s voor op de werkvloer) heel hoog en door Zin! weet ik hoe ik die werknemers het beste kan benaderen! Ik vind dit een mooi boek omdat er voor mij heel veel herkenbare dingen in staan, die ik zelf haast niet onder woorden wist te brengen. Wat mij betreft een boek dat iedereen een keer gelezen moet hebben!”

“Ik voel me meer verbonden met mezelf, met de mensen om me heen en met de dingen die ik doe. Dank daarvoor.”

“Ik kreeg het idee om inspiratiegroepjes te vormen, mensen die samen de oefeningen gaan doen bijvoorbeeld, om elkaar te stimuleren. Of ervaringen uitwisselen.”

“Het boek heeft me ontroerd, blij gemaakt en geconfronteerd. Ik kan er echt iets mee omdat je begrijpbare taal gebruikt en praktische voorbeelden geeft. Ik heb eerst de oefeningen overgeslagen omdat het veel te leuk is! Ik wilde gewoon lekker doorlezen. De oefeningen wil ik nog doen omdat ik daar het nut wel van inzie, lekker eerlijk zijn naar jezelf en jezelf vooral niet te serieus nemen.”

“Was blij verrast toen ik het uitpakte. De vormgeving (dikke kaft en kleurrijk) geeft zin om er meteen in te willen snuffelen, wat een goeie combi met de titel! Het ligt naast m’n bed en ik snuffel, lees, overdenk, zet vraagtekens, leer ervan en heb steeds weer zin om het even in te kijken.”

“Inmiddels stuur ik de link [van Zinboek] door naar mensen die in gedachten bezig zijn met zelfmoord, mooi dat je op deze manier een bijdrage levert aan het leven! Zin! heeft zin! Zin! geeft zin!”

“Ken je dat? Iets zien, lezen, horen en helemaal opgewonden, exited zijn? Ik heb dat nu… Heb net Zin! gedownload. De vormgeving, de inhoud, de bronnen (Hesse, Jaworski, Williamson, Assagioli, etc). Dit is Massive Heart Rocking! Waar gaat het nu eigenlijk over?” Lees verder op Heart Rocking, het weblog van Petra Moes.

Sanne Roemen heeft een stapel klaarliggen om kado te doen. Lees hier waarom.

Op het weblogZinspiratie‘ staat een leuke reactie van Frank Husman: ‘Zin! is een origineel en mooi vormgegeven boek waarbij je tijdens het lezen en het doen van de oefeningen flink aan het denken wordt gezet over jezelf.’

Iro Evangelou schreef op haar weblog ‘Young Angry Talent’ onder andere: ‘…Het ZINboek is namelijk alles wat bij mijn generatie past:…’ Lees verder op haar eigen weblog.

Annedien Hoen beveelt Zin! aan op haar weblog

Op de website van De Baak staat een reportage over de boekpresentatie die daar op 30 oktober gehouden werd: “…wat dit boek voor u kan betekenen en wat anderen er in herkenden. Chaos. Verwondering. De kracht van onbevangenheid. Lef. Confrontatie. Flow. Herkenning. De impact van beelden. Compassie voor jezelf en anderen. Helderheid. En dat alles zónder moralistisch te zijn, zonder alle antwoorden te hebben, zonder ingewikkeld -en daardoor afstandelijk- managementgoeroegewauwel. Eerlijk en puur! “

En over VRIJ! Leef je eigen leven wordt gezegd:

Iemand zei mij: “Jij leert mensen naar alledaagse dingen kijken als bijzondere gebeurtenissen.”

En een ander zei: “Je hoeft geen boekenkasten te lezen, je hoeft niet jaren onderzoek te doen: je weet het en je kunt het zelf beleven.”

Gérard Hendriks schrijft in een recensie op Managementboek.nl:
“‘Vrij!’ is een fullcolour en openhartig caleidoscopisch kijkboek geschreven voor iedereen die zich wil laten inspireren om vrijer door het leven te gaan. André Meiresonne is naast schrijver ook trainer en spreker. Ik heb in één keer uitgelezen!
‘Vrij!’ bestaat uit zeven kleurrijke delen die worden genoemd naar het beroemde lied van Ramses Shaffy: ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’. In elk deel vertelt André Meiresonne korte verhalen die raken aan zijn persoonlijk leven. Vaker zijn het gebeurtenissen uit zijn eigen leven, waar de worsteling om vrijer in het leven te staan, prominent naar voren komt.
Meiresonne gebruikt de hymne van Shaffy om (letterlijk) te illustreren dat je een crisis moet doorleven om verder te komen. Om gelukkig te kunnen zijn is het noodzakelijk om diepe dalen te kennen en te accepteren dat het leven soms knap waardeloos is. Dat is de centrale boodschap van dit boek, dat zeker met de nodige zelfspot is geschreven. Naast vele foto’s, tekeningen en kleurrijke illustraties staan er ook veel oneliners in, zoals dit paradoxale juweeltje: ‘Twijfel mocht er niet zijn. En daardoor ging ik steeds meer twijfelen.’
Ook al is ‘Vrij!’ ‘een ‘even weglegboek’, ik heb het toch in één keer uitgelezen. Ik werd gegrepen door de inspirerende, openhartige verhalen die me een (lach)spiegel voorhielden van hoe ik zelf in het leven sta en wat ik nog te doen heb om me vrijer te voelen. De auteur zelf gaat regelmatig met de billen bloot, maar nergens vind ik het tenenkrommend, over-the-top of schaamteloos. Een hele prestatie. (…)
Mijn moeder van 82 jaar die nooit leest, pakte onlangs dit boek en was ook direct geboeid. Een groter compliment kan een schrijver volgens mij niet krijgen.”

Prof. Luc Stevens van NIVOZ schrijft in Expertise Nieuwsbrief voor het hoger onderwijs:
“Het verhaal van André Meiresonne is het verhaal van een leraar zoals het leraarschap is bedoeld en in de mondiale geschiedenis altijd is begrepen. Het verhaal van de bemiddelaar van de werkelijkheid zoals die is, maar met slechts veel moeite en pijn valt te begrijpen. Het verhaal van het hardnekkig zoeken naar betekenis en bestemming. Waar gaat het ook weer om?
Onze problemen zijn onze eigen creaties, zogezegd, en belemmeren het zicht op het ware en het goede. Wat dat laatste betekent moeten we met vallen en opstaan zien te ontdekken en daar kunnen we maar beter bij geholpen worden. Daar ontstaat de leraar als bemiddelaar van menselijke ontwikkeling, onbaatzuchtig, met zichzelf als voorbeeld en voertuig voor het leerproces van de student. In ons geval de auteur als leraar die zichzelf als leerstof aanbiedt, het levenscurriculum van André als bron van ontwikkeling, als leerbron. (…)
Leraar wie ben je? Een fair antwoord daarop vraagt moed.
Moed om door je eigen constructies heen te kijken die je uit verkeerd begrepen zelfbescherming hebt gekozen, die je in je hoofd hebt zitten en het je lastig maken om de dingen te zien, zoals ze zijn. Hier benoemt de auteur ons gezamenlijke probleem, het menselijk tekort en laat zien hoe je jezelf daar bovenuit kunt tillen.”

Prof. Paul de Blot van Universiteit Nyenrode schrijft in Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode:
“Dit fraai uitgegeven boek gaat over spiritualiteit, niet direct over organisaties. Wel inspireert het ook managers, want de auteur is zelf trainer. Het is geen boek om achter elkaar uit te lezen, maar meer een bladerboek om af en toe iets uit te halen om over na te denken. Het bevat korte verhalen, uitspraken van bekende personen en overwegingen van spirituele schrijvers. Vlot geschreven en veelkleurig opgemaakt met een speelse compositie van tekst, foto’s en tekeningen. Alles om tot bezinning te komen.
De schrijver wil de lezer met deze flitsende verhalen meenemen op een zoektocht naar vrijheid, een bevrijding van de beslommeringen van het dagelijkse leven. Het is een spirituele weg waarop we geestverwanten ontmoeten die op hun manier eveneens op zoek zijn naar deze spirituele vrijheid, mensen uit de meest uiteenlopende gebieden.
Dit boek kan ik iedereen aanbevelen die een laagdrempelig boek zoekt over spiritualiteit voor het dagelijkse leven, ook managers die even aan iets anders willen denken dat ook nuttig is voor hun werk.”