‘Was dit inspirerend? Ja! Heeft dit met management te maken? Ja! Is dit praktisch? Ja! Heel concreet.’ Korte sfeerimpressie van een avond spreken bij de Spirituele Management Tafel.

Reactie van Jos Rovers, partner in Het Eerste Huis, de organisatie achter de avond:

‘Je hebt een mooie avond gebracht. Je vertelt wat iedereen al weet, maar je laat ons er opnieuw naar kijken. Met andere ogen. Met nieuwe ogen. Daardoor zagen we de dingen zoals we ze niet eerder zagen. Met meer diepte, meer glans, meer betekenis. Je doet dat met mooie verhalen, die boeien. Je laat veel van jezelf zien en dat geeft een speciale verbinding met de zaal; maakt het intiem, gezellig, leuk. En er is schoonheid; in de foto’s de filmpjes, de muziek. Jij bent er een meester in om alle alledaagse dingen uit te lichten. Zoals je dat met je foto’s doet, zo doe je dat met alles dat elke dag voorbij komt. En daardoor geef je betekenis aan de gewone dingen van het leven.’

De ondertiteling bij de quote van een andere deelnemer: ‘Ik geloof dat de kracht ergens in me zit. Maar ik weet niet goed hoe ik daar bij moet komen. En daar heeft vanavond bij geholpen.’

Andre Meiresonne

Neem jezelf zoals je bent. Doe je niet voor als een ander. Iemand die anderen verwachten dat je bent. Dat is wat ik leer, mijn leven lang al. Dit ben ik. En dat ben jij. Het is niet anders. Daar kun je maar beter voor uitkomen, en naar leven. In het vertrouwen dat er voor jou ook een plek onder de zon is. Zoals voor iedereen.

De kunst is het leven te vertrouwen. Dat geeft rust, en ruimte. Dan kun je er ook van genieten. Dat begint met de erkenning dat iedereen anders is. Jij, ik en alle anderen. Eigen is. Een eigenste zelf heeft. Gelukkig maar. Wat zou het saai zijn als het niet zo was. Die eigenheid, wie jij in wezen bent, is een doorgang naar dagelijks geluk. Leven naar andermans verwachtingen heeft nog nooit iemand gelukkig gemaakt.

Leid je eigen leven. En word gelukkig. Wat iets anders is dan leuk. Het leven is niet altijd leuk. Vaak niet zelfs. Het kan wel mooi en rijk zijn. Als je erkent wie je bent, met alles erop en eraan. Durf je verschrikkelijk jezelf te zijn? Inclusief je verschrikkelijke zelf? Want die is er natuurlijk ook. Kun je dat zien? Kun je die omarmen? Dan maak je een reuzenstap. En word je zo groot als je bent.

Ik spreek zoals ik schrijf en schrijf zoals ik spreek. Ik neem je mee in een wereld waarin van alles te beleven is. Persoonlijke ervaringen die herkenbaar zijn. Kleine dingen of dagelijks gedoe verbind ik graag met grotere gebeurtenissen of het wereldnieuws.

Altijd met de bedoeling om meer zicht te krijgen op ons eigen gedrag. Want jezelf doorkrijgen is volgens mij de sleutel naar verandering. Eerst jezelf, dan anderen en daarna misschien wel de wereld.

Spreken betekent voor mij: uitwisseling en interactie. Want iedereen gaat met elkaar in gesprek. Je ontdekt dat je meer weet dan je denkt – en ik nodig je van harte uit dat te laten horen. Wanneer ik spreek is het soms confronterend maar altijd vrolijkstemmend.

Ik geef interactieve lezingen en workshops over verandering, crisis en transformatie. Verandering is niet makkelijk maar meestal wel nodig. Om bij te blijven, vooruit te komen. Soms is er een crisis voor nodig… maar daar kun je beter uitkomen. De opbrengst is transformatie, blijvende verbetering.

Wanneer je me wilt boeken als spreker kun je prima terecht bij het bureau dat dit graag en goed regelt, Speakers Academy.

Tell a friend